Programverksamheten återupptas i september!

3 september 2020

Samfundet De Nio återupptar hösten 2020 sin programverksamhet under av dagsläget betingade former. Om vädret inte är alldeles omöjligt är vi utomhus i de fina resterna av Lotten von Kraemers rosenträdgård på baksidan av huset Villagatan 14. Antalet deltagare är begränsat till 25, förhandsanmälan obligatorisk, och givetvis följer vi gällande säkerhetsföreskrifter och rekommendationer.

Fredagen den 11 september kl 17–19 fylls trädgården av akustisk ambientmusik från duon Misok (Helena Persson och Leif Jordansson) som spelar preparerade stränginstrument, främst cittror. Misok släpper i dagarna albumet ”Able to Land” och deras stillsamma, oförutsägbara musik där klangerna från instrumenten samspelar med omgivningens ljud kommer att landa väl i rosenträdgården. Vi inleder med ett glas vin och något litet tilltugg, och senast 17.30 börjar spelningen.

Söndagen den 13 september kl 15–17 håller vi garden party! I centrum står naturligtvis Katherine Mansfields berömda novell ”Trädgårdsfesten” (The Garden Party), som kommer att läsas av skådespelaren Irene Lindh. Därefter följer ett samtal mellan novellens översättare Lars-Håkan Svensson och kritikern Annina Rabe. Bubblande vin serveras med lämpligt tilltugg.

OBS att antalet deltagare är begränsat till 25 personer! Anmälan om deltagande är obligatorisk och görs per email till intendent(at)samfundetdenio.se eller till jonas(at)ellerstroms.se. Sista dag för anmälan till Misok är den 9 september, för anmälan till Mansfieldprogrammet den 10 september. Ange noga vilket program din anmälan avser! (Det går naturligtvis att anmäla sig till båda.)

Hjärtligt välkomna tillbaka till Villagatan 14 i september 2020!