Programkväll den 28 januari

22 januari 2019

En övning i konsten att lyssna med Leif Jordansson den 28/1

Samfundet De Nio inleder sin programserie ”Måndagkvällar på Villagatan” för året 2019 måndagen den 28 januari med att bjuda in kompositören, musikern och författaren Leif Jordansson till ett samtal med Jonas Ellerström. Jordansson är verksam som kompositör av film- och teatermusik, som konstnärlig ledare för avantgarde- och improvisationskollektivet The Great Learning Orchestra, och har ett (då och då upplivat) förflutet som rockgitarrist. Som författare bokdebuterade Jordansson 2014 med ”… och konsten att lyssna” och har nu färdigställt manus till en ny bok med titeln ”Jag kan fortfarande föreställa mig ljudet av…” Samtalet kommer att inbegripa inspelade ljudillustrationer, levande musik och en kollektiv övning i att lyssna.

Kvällen inleds med ost och vin i gatuplanet från kl 18. Samtalet inleds i källarvåningen kl 19, och beräknas pågå i 45 minuter. Plats för frågor från publiken finns givetvis! Därefter återgår vi till mingel, och när klockan blivit nio skuffas de sista gästerna vänligt men bestämt ut.

Antalet platser är starkt begränsat, närmare bestämt till 40 personer, varför jag ber även samfundsledamöter (med eller utan respektive) att anmäla deltagande per email till intendent(at)samfundetdenio.se eller till jonas(at)ellerstroms.se

Sista dag för anmälan är den 27 januari.

Hjärtligt välkomna till måndagkvällen på Villagatan 14 kl 18–21 den 28 januari 2019!

Jonas Ellerström

programansvarig