Programkväll den 26 februari med Lotte Möller

18 februari 2020

Onsdagskväll med Lotte Möller hos Samfundet De Nio, Villagatan 14 den 26 februari 2020 kl 18-21

Samfundet De Nio fortsätter sin programverksamhet våren 2020 med att inbjuda till en onsdagskväll i lokalerna på Villagatan 14 med författaren Lotte Möller, en av Sveriges främsta, mest stilsäkra och personliga essäister. Hon debuterade, efter att länge ha varit verksam som kulturjournalist, med en bok om anorexia och har blivit känd för sina böcker om till synes smala ämnen som citroner, smultron och bin, flera av dem Augustprisnominerade. Men den fullständiga titeln till senaste boken lyder Bin och människor – det egna upplevande och iakttagande jaget är alltid närvarande i Lotte Möllers texter, liksom det omgivande samhället och dess inverkan på naturen. Med Jonas Ellerström kommer hon att under kvällen samtala just om den boklånga essäformen, om att välja ämnen, att göra research och att hitta framställningssätt.

Kvällen tar sin början kl 18 med ost och vin i gatuplanet i De Nios husVillagatan 14. Estradsamtalet inleds senast kl 19 i källarvåningen och beräknas pågå i 45 minuter. Plats för frågor från publiken finns givetvis därefter! Sedan återgår vi till mingel, och när klockan blivit nio (ungefär) skuffas de sista gästerna vänligt men bestämt ut.

Antalet platser är av utrymmesskäl starkt begränsat. Anmälan om deltagande är bindande och görs per email till intendent@samfundetdenio.se eller till jonas@ellerstroms.se  Sista dag för anmälan är den 25 februari.

Hjärtligt välkomna till kvällen med Lotte Möller på Villagatan 14 den 26 februari 2020!

Jonas Ellerström

programansvarig i Samfundet De Nio