Programkväll den 11 mars

5 mars 2019

En reflektion över rummet och tiden på teaterscenen med Magnus Florin och Maria Salomaa den 11/3

Samfundet De Nio fortsätter sin programserie ”Måndagkvällar på Villagatan” för året 2019 måndagen den 11 mars med att bjuda in regissören, dramaturgen och författaren Magnus Florin och skådespelaren Maria Salomaa. Florin kommer att reflektera över ämnet ”Rummet och tiden på teaterscenen”, och Salomaa att exemplifiera med att läsa valda passager från dramatiker som Racine, Gombrowicz, Lugn och andra.

Magnus Florin har varit chefsdramaturg på Dramaten. Han disputerade 1978, har författat ett halvdussin romaner och redigerat skrifter om teater och en utgåva efterlämnade anteckningar av Strindberg. Han har vid flera tillfällen samarbetat med Maria Salomaa.

Kvällen tar sin början med ost och vin i gatuplanet från kl 18. Själva programmet inleds i källarvåningen kl 19 och beräknas pågå i 45 minuter. Plats för frågor från publiken finns givetvis därefter! Sedan återgår vi till mingel, och när klockan blivit nio ungefär skuffas de sista gästerna vänligt men bestämt ut. Antalet platser är starkt begränsat, närmare bestämt till 40 personer. Anmäla deltagande per email till intendent(at)samfundetdenio.se eller till jonas(at)ellerstroms.se .

Sista dag för anmälan är den 9 mars.