Poesikväll den 4 oktober

20 september 2022

Jag är svindeln

Författarna och översättarna Ángela Garcia och Lasse Söderberg gästar Samfundet De Nio tisdagen den 4 oktober 2022 kl 18–21

Sedan lång tid är Lasse Söderberg och Ángela Garcia oförtröttligt verksamma i Sverige och i världen som poeter, översättare och introduktörer. Lasse Söderberg ordnade under tjugo år de Internationella poesidagarna i Malmö, Ángela Garcia arbetade med den stora poesifestivalen i Medellín i Colombia och ser idag till att Malmö fortsatt besöks av poeter från hela världen.

Nu kommer de två till Stockholm och Samfundet De Nio på Villagatan 14 för att samtala med Jonas Ellerström och läsa egna dikter. Ángela Garcia fick 2021 ett av den spanskspråkiga världens förnämsta priser, Premio Casa de America, för sin samling Se arrodillan para beber, Lasse Söderberg publicerade samma år samlingen Fadern och har nyss avslutat Mina jämnåriga, ett projekt vars fem första dikter stod i Samfundet De Nios kalender 2022.

Tiden är kl 18 till kl 21, och platsen samfundets lokaler i huset Villagatan 14, strax norr om Humlegården. Samfundet De Nio bjuder på ost och vin. Vi inleder med mingel, varpå programmet börjar ca 18.30.

Antalet platser är av utrymmesskäl begränsat till 40. Anmälan om deltagande är bindande och görs per email till jonas(at)ellerstroms.se  Sista dag för anmälan är den 2 oktober.