Litterär salong den 9 december: Emily & Emily

30 november 2023

Samfundet De Nio inbjuder till litterär och musikalisk julsalong med Josefin de Gregorio och Sofie Livebrant i De Nios lokaler på Villagatan 14, Stockholm, lördagen den 9 december 2023 kl 15.00–18.00.

Det blir ett dubbelt julprogram som inleds med ett samtal mellan Jonas Ellerström, programansvarig i Samfundet De Nio, och Josefin de Gregorio, tidigare Holmström, om hennes uppmärksammade författarskap, som omfattar tre romaner, senast ”Försvinnandet”, liksom en essäbok och en avhandling om Emily Dickinson.

Andra avdelningen av programmet inleds med att den andra Emily, nämligen Emily Brontë, presenteras av Sofie Livebrant med bistånd av Josefin och Jonas. Sofie har med stor framgång tonsatt dikter av Emily Brontë och spelat in videor i hennes blåsiga och ödsliga hemtrakter i norra England. Hon framför nu ett urval av dem tillsammans med violinisten Hal Parfitt-Murray.

Välkomna till Villagatan 14! Med lite tur i köket kommer äppelkaka efter familjen Brontës recept att serveras. Och lämpliga drycker därtill.

Antalet platser är av utrymmesskäl begränsat till 40 och anmälan är därför obligatorisk. Den görs senast fredag den 8 december till programansvarig(at)samfundetdenio.se