Litterär salong den 5 mars: Samtal om bernt erikson och hans livsverk

1 mars 2022

bernt erikson (1921-2009) var en av svensk litteraturs stora särlingar; hans envetna (och väl motiverade) sätt att alltid skriva sitt namn med små bokstäver var bara den detaj i hans självständiga hållning som först mötte läsaren.

Visserligen är det betingat av den förhoppningsvis överståndna pandemin att den hyllning till honom och hans livsverk som planerades till förra året kan äga rum först nu – men så riktigt att lyfta fram just bernt erikson när han skulle ha fyllt 101 år snarare än på en vanlig 100-årsdag…

Det är arabisten, kritikern och författaren Jonathan Morén, som tagit initiativet till programmet, som tillsammans med författaren Martina Lowden och Jonas Ellerström från Samfundet De Nio som kommer att samtala om och diskutera bernt erikson och hans böcker på Villagatan den 5 mars, en lördageftermiddag då vi hoppas på lite vårljus. Tiden är kl 13 till kl 16, och platsen är samfundets lokaler i Lottens von Kraemers hus på Villagatan 14, strax norr om Humlegården.

Ost och vin kommer att finnas, mingel sker fortfarande med hänsyn från kl 13 och så börjar samtalet ca 13.30.

Antalet platser är av utrymmesskäl begränsat till 40. Anmälan om deltagande är bindande och görs per email till intendent(at)samfundetdenio.se eller till jonas(at)ellerstroms.se  Sista dag för anmälan är den 3 mars.

Hjärtligt välkomna till den återupplivade litterära salongen på Villagatan 14

kl 13-16 den 5 mars 2022!